16 de maig 2008

BALTASAR: "EL MALENI" DE CATALUNYA


Tots recordem les accions, declaracions i contradeclaracions de la ministra de Fomento, Magdalena Álvarez, coneguda popularment com "Maleni", en relació a l'arribada de l'AVE a Barcelona i els problemes que se'n van derivar en el funcionament de rodalies. Des de Catalunya, se'n va demanar la seva dimisió.

Però ja fa dies que un conseller de la Generalitat de Catalunya fa mérits per rebre el títol de "Maleni" i aquest no és altre que el Sr. Baltasar. Aquest senyor, incompetent, té una incontinència verbal com si s'hagués prés un laxant "ecològic".

El diumenge deia en el meu blog que hi havia raons jurídiques per aturar la canonada. Doncs, apa, senyors, a modificar ràpidament el Decret, no sigui que ens empaiten jurídicament i no poguem fer el trasvasament, i fem-ho de manera que la gestió de la sequera es fonamenti, no en la discrecionalitat com me deia un comentari, sinó directament en l'arbitrarietat. Si ho fan així, però, la fastidiaran jurídicament.

Però això no és prou. Avui el diari digital El Periódico publica una notícia titulada "El Govern enoja a Aragón al cambiar las normas para evaluar la sequía" on podem llegir la següent perla:

"Es comprensible que haya quien pueda haber llegado a conclusiones precipitadas" señaló el conseller Francesc Baltasar, "pero las lluvias caídas son insuficientes para garantizar el agua de boca".

Aquest senyor no té vergonya. El dilluns diu que es canvia el nivell d'excepcionalitat 2 a l'1 i que es poden regar jardins i omplir piscines i ahir diu que la pluja no és suficient per garantir l'ús de boca, en un exercici d'autoesmena més propi de Grouxo Marx que d'un conseller.

Si us plau, facin plegar aquest senyor, perquè els catalans amb la nostra mala còpia de la "Maleni" farem més riure que amb la "Maleni" de veritat.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Totalment d'acord, Baltasar és el Maleni i la gent d'ERC a govern els palanganeros del maleni de Catalunya.

EMILI NIETO ALCOVER ha dit...

Ja ja ja. Quina gràcia valent. No hauria de penjar-te el comentari, per anònim, no pel que dius.

Els que van d'amagatotis, com tú, no són uns palanganeros, són uns covards.

EMILI NIETO ALCOVER ha dit...

Un anònim maleducat m'ha demanat que retire el comentari. Es veu que no li agrada. Doncs que s'aguanti i llegeixi l'edició digital de El Periódico, on el seu estimat Baltasar, erre que erre, diu que és jutja inimaginable aturar el minitrasvaament.

Si dones la cara, Robin Hood de la covardia, et penjaré el comentari.

EMILI NIETO ALCOVER ha dit...

Veig que insisteixes. Doncs ja t'he dit, que si dones la cara et penjaré els comentaris.


Jo explico perquè em mereix Baltasar la consideració de "Maleni". No et sembla prou justificació que dilluns digui que es poden omplir piscines i dimecres que no es garanteix l'ús de boca?

Quan tú jutifiques i expliques els perquès de paraules com palanganeros, no et queda ètica, arrogància... voldrà dir que saps argumentar.

Anònim ha dit...

Se que m'esperabes, veig que et va la marxa, com a mi.
En massa ocasions, ho dic sincerament -molt sincerament- em sorpren l'actitud i la falta d'humilitat de la gent amb formacio universitaria ( para este viaje no hacen falta alforjas)

A aquestes alçades, ja hauries haver-te adonat que tot ha vingut per com has contestat al primer anonim, ni mes ni menys.

Nomes el fet de demanar-me que et justifique l'utilitzacio d'algunes paraules o frases meues ja es una mostra de domini i prepotencia. Jo no t'he de justificar res, o es que quant un emet un adjectiu explica tot seguit el significat i el perque?. Pero be, com jo si que penso que puc estar equivocat en les meves apreciacions, he acudit al diccionari per veure si anava o no desencaminat i aqui tens les definicions:

Arrogancia: Orgull agressiu, insolent, de qui s'atribueix una importància, un valor, una dignitat, un poder, excessius

Etica: Conjunt de principis i regles que regulen el comportament i les relacions humanes.

Falta la de "palanganero". pero deu ser aquell que porta la palangana, que es el que metaforicament, jo, he interpretat que feies quant al teu post, donaves les gracies a Carod perque al seu bloc s'ha "atrevit" a dir el que ha dit.

Tu si que em pots dir Robin Hood de la covardia i maleducat sense justificar-ho

Aquest comentari tambe el pots penjar al mateix lloc que l'altre, la qual cosa nomes voldra significar un altre simtoma de la teva capacitat de censura i de posicio de domini i força. La qual cosa, per cert, no se si s'acompadeix massa amb la condicio que algun dia proclamabes de socialista.

Censura: Acció de reprendre els altres per llur conducta.

Tambe te n'hauries de donar compte de que per a la resta de lectors del teu bloc, no te cap interes ni valor els comentaris que fas contestanme a mi a coses que jo he dit i que tu amagues als demes.


Finalment dir-te que tota aquesta polemica, tant inutil com desigual, l'estic copiant per publicar-la a un altre lloc mes democratic i plural ( ja m'entens ).

A partir d'ara, si que l'hauries de dir molt grossa per a que tor-ne a intervindre. Tu sabras.

EMILI NIETO ALCOVER ha dit...

A l'anònim anterior: Denoto algun tipus de complex i prejudicis cap a la gent universitària.

Com veig que t'agraden els diccionaris, et dono unes quantes definicions:

Adjectiu: Categoria gramatical que té com a funció complementar un substantiu.

Anònim: Que no té nom d'autor.

Amenaça: Acció d'amenaçar (aqnunciar algú un perill, un càstig, etc, si fa això o allò.

Discupa la meva arrogància i prepotència. Les teves paraules ("jo no t'he de jutificarrés", "l'estic copiant per publicar-les a un altre lloc més democràtic i plural. Ja m'entens") són gentils, sàvies i humils.

Docs no,no t'entenc. Pots fer el que et plagui, potser així et treuràs la careta.