26 de maig 2008

ASCÓ: LA LLEI DEL SILENCI


A l'edició impressa del diari El País apareixia publicat ahir un article sobre la influència de les nuclears d'Ascó en el poble.

L'alcalde i la seva dona treballen a la nuclear. Corrupció? No, necessitat. La major part del poble treballa directa i indirectamet en la nuclear.

La manca de transparència respecte l'últim accident, segons l'article, ha causat però malestar en el poble. La nuclear és omnipresent i no tan sols per la torre de refrigeració de 160 metres d'alçada, la construcció més alta de Catalunya. Com si no el poble es podria permetre unes magnífiques festes majors i un final d'etapa de la recent edició de la Volta ciclista a Catalunya.

De les 1600 persones que hi apareixen censades, tan sols en viuen en realitat unes 1000. Diu l'article que moltes no es donen de baixa al cens per poder-se beneficiar dels ajuts que el municipi es pot permetre pels ingressos que rep directa i indirectament de la nuclear. Mentre al poble es construeixen cases noves que cada cop s'apropen més a la central, el nucli antic s'abandona progressivament.

La prosperitat que havia de portar la nuclear no s'acaba de veure en lloc, doncs malgrat, els habitants que hi van quedar, viuen millor que en altres municipis de la comarca, l'agricultura s'abandona i el monocultiu de producció energètica condiciona l'opinió dels seus ciutadans.

Com declara a l'article un antic funcionari de l'Ajuntament, tothom veu Els Simpson, i sap qui mana realment a Springfield: el Sr. Barnes, és clar.

1 comentari:

Anònim ha dit...

A l' entrar al poble hi ha un gegant cartell publicitari que diu així "Ascó Futur" crec que hi falta afegir ?????????????????????????????????????................ tants interrogants com habitants té el poble.