04 d’abril 2008

NO TOT ÉS AMOR A LA CADIRA


Estic cansat de veure a nivell mediàtic i en molts de blogs i fòrums d'opinió opinions que argumenten que Esquerra Republicana de Catalunya s'ha apoltronat en els seus càrrecs i tan sols defensa el manteniment del seu status quo.

Jo sempre he pensat que en la majoria de casos un càrrec defensa mantenir-se en el seu lloc per expressar els seus coneixements, habilitats i actituds. Perquè si no una persona decideix acceptar un càrrec polític? Uns seran millors i altres pitjors, però del que es tracta en el fons és de participar políticament al servei d'unes idees, individuals o col.lectives.

Em sembla greu, que allò que la dedicació a un càrrec, per convicció, d'una persona que pertany a ERC sigui titllat de poltronisme i no es digui ni mu quan el càrrec és ocupat per persones que pertanyen als partits més grans a Catalunya (PSC i CIU).

L'exercici d'un càrrec és l'exercici d'una poltrona? Qui cregui que càrrec i poltrona són termes sinònims valdria la pena que es declarés anarquista o bé passes a militar en un partit polític per exercir-lo sense apoltronament. Parlar, és tan fàcil. ..

Pels que encara cantin la cançoneta de la poltrona, els penjo una notícia que apareix a la pàgina web d'ERC.

Els directors territorials d'ERC a l'Ebre també dimitiran si Salvadó ho fa

Si es fa el transvasament del Segre o la interconnexió de xarxes, el delegat del govern a l'Ebre no serà l'únic que plegarà.


Ahir els quatre directors territorials d'ERC a l'Ebre van manifestar que «per convicció personal», «per sintonia amb el delegat» o simplement perquè es deuen al territori dimitiran amb ell, i algun ja ho ha comunicat al seu conseller (el de Governació).


Salvadó no va voler fer declaracions respecte a aquest tema, però sí que va admetre que passa per una «difícil situació personal», i durant la inauguració de les jornades dels regants de l'esquerra va dir que «no és bo plantejar mesures conjunturals per afrontar la sequera». Segons Salvadó, cada conca hidrogràfica ha d'apostar per ser «autosuficient». «Així evitarem enfrontaments entre territoris», va afegir. Les aigües baixen tèrboles a l'Ebre.


Així, els quatre directors territorials del govern d'ERC van assegurar, consultats per aquest diari, que ells també dimitiran si es fa el transvasament del Segre o la interconnexió de xarxes entre el minitransvasament de Tarragona i l'empresa Aigües Ter Llobregat.


FELIP MONCLÚS director territorial d'Innovació, Universitats i Empresa «Si s'aprova qualsevol tipus de transvasament, per convicció i per sintonia amb el delegat dimitiré»


CARLES PASQUAL director territorial de Governació i Administracions Públiques «Seré conseqüent. Estic en política per ideologia i la posició d'ERC a l'Ebre sobre aquest tema és molt clara»


ADAM TOMÀS director territorial d'Acció Social i Ciutadania «Si es fes el transvasament de l'Ebre, no podria justificar continuar al govern, i més si el delegat marxa»
XAVIER VEGA director territorial de Cultura i Mitjans de Comunicació «La gent d'ERC tenim clar que ens devem al territori. Ja he dimitit una vegada i si és necessari ho tornaré a fer»

10 comentaris:

Anònim ha dit...

AU ves , que mos xupem lo dit. Sap que no es fara copm ho sabem tots. Ho diu ZP i ell ho confirma per tant amor al carreg , per que sino i si esta en contra de Baltarsar per que governa amb els seus vots.. o No!!! I per cert no diu res d'interconexió.

Anònim ha dit...

Efectivament, "No tot es amor a la cadira" i, de la mateixa manera que es injust acusar de forma generalitzada a Esquerra d'aquest amor, tambe deu ser injust volguer dir que a Esquerra no hi ha gens d'amor a la cadira.
El que pasa es que molt sovint l'amor a les cadires sol ser directament proporcional a la quantia de la retribucio que representa sentarse en ella.

Gustau Moreno ha dit...

Com que a la pàgina web d'ERC??
Feu lo favor de citar d'on heu copiat la notícia.

Anònim ha dit...

I la ex de un plataformero de renom i alcalde del 4 partit no dimitira del seu carrec

EMILI NIETO ALCOVER ha dit...

Gustau, a la pàgina web de la Federació de l'Ebre d'ERC

http://www.esquerra.cat/locals/index.php?id_article=22463

Anònim ha dit...

noticia d'ultima hora: aquell que deia que seria "la veu de l'ebre a madrid" sembla ser que te una greu afonia i no se li ha sentit ni "glups"...

EMILI NIETO ALCOVER ha dit...

Suposo que parlarà quan ho cregui convenient, doncs ha estat aquesta setmana ben liat amb la seva incorporació al Senat.

De fet, jo li he demanat que en parli en una entrada meva al seu blog.

Gustau Moreno ha dit...

Sí, Emili ja sé que la notícia ha sortit a la pàgina web d'ERC de Tortosa. Però no sé si has vist que ERC de Tortosa l'ha copiada directament d'El Punt, sense citar la feina periodística que ha fet la meua companya Roser Royo.

Gustau Moreno ha dit...

Per cert, a la web d'ERC també han copiat aquesta notícia de la Roser...

El govern ebrenc, «moderadament optimista» després de reunir-se amb Baltasar a Barcelona

R.R.. Tortosa

«Moderadament optimistes». Així van sortir els membres del consell de direcció del govern a les Terres de l'Ebre –el delegat del govern, Lluís Salvadó (ERC) i els directors territorials de Medi Ambient, Víctor Gimeno (ICV), Política Territorial, Antoni Sabaté (PSC), i Agricultura, Antoni Espanya (PSC)– que ahir es van reunir amb el conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, a Barcelona i amb membres del seu departament. La reunió es va produir després que Baltasar anul·lés la seua visita a les Terres de l'Ebre per presidir la comissió de Sostenibilitat de les Terres de l'Ebre i davant el malestar que ha produït al territori, sobretot entre els representants d'ERC i ICV l'anunci del transvasament del Segre. El delegat del govern fins i tot ha amenaçat aquesta mateixa setmana de dimitir si es materialitza el transvasament d'aquest afluent de l'Ebre a l'àrea de Barcelona.

Segons una nota d'última hora de la Delegació, la reunió amb Baltasar va servir perquè Salvadó exposés propostes complementàries que podrien evitar els transvasaments de caràcter temporal. El conseller es va mostrar «receptiu» a estudiar aquestes i altres alternatives que la conselleria ja estudia.

Precisament, Baltasar i el president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, també es van reunir ahir per acordar que un grup d'experts i tècnics analitzaran les estructures hídriques de Lleida i per analitzar alternatives de sortida d'aigua.

EMILI NIETO ALCOVER ha dit...

Hola Gustau.

Tinc costum (tret de descuit) de citar les fonts, tant escrites com gràfiques. Normalment fico l'enllaç d'on he extret la informació o d'on he obtingut una fotografia. Conec bé jurídicament que és el dret de propietat intel.lectual i a banda ho tinc clar des del punt de vista ètic.

En aquesta entrada vaig còpiar des de la web de la Federació d'ERC a l'Ebre la notícia en entrecomillat.