15 d’abril 2008

"CAPITAN MANDE FIRMES. TIRIRÍ, TIRIRÍ"


Espanya ja era un país modern. Té edificis dissenyats pels millors arquitectes del món; té molts de quilòmetres de tren d'alta velocitat; hi ha museus d'art contemporani repartits per la geografia espanyola; exportem les pel.lícules d'Almodòvar; hi ha cuiners de vanguàrdia. I ara té una ministra embarassada passant revista a les tropes.

Sentir a Carme Chacón amb una veu allunyada dels crits castrenses dels seus antecessors, Federico Trillo i José Bono dir "capitán mande firmes" amb el so de les cornetes de fons, porta al nostre país a quotes excelses de modernitat. Aquesta és la imatge que vol transmetre ZP amb el seu nou organigrama ministerial i la selecció de persones que l'han d'ocupar.

Sentir a la socialista Carme Chacón, número 1 del PSC per Barcelona, catalana, cridar a "veu plena" davant les tropes espanyoles "Viva España, Viva el Rey" és d'allò més commovedor.
Tenim un espanyolista recalcitrant com en José Bono, president del Congrés, una catalanista dirigint l'Exèrcit espanyol, garant de la unitat i indisolubilitat de la "pàtria", un president de la Generalitat nascut a la província de Córdoba i un ministre de Treball que parla molt bé el castellà.
Si senyor, capitán mande firmes: tirirí, tirirí. Quin país més modern.