16 d’abril 2008

DIGUEM-HO PEL SEU NOM: TRASVASAMENT


Ja ho vaig avançar la setmana passada que l'aigua del Consorci d'Aigües de Tarragona aniria a Barcelona per l'autopista AP-7.


Primer el conseller Baltasar va buscar artificis lingüístics com captació o auxili per a parlar del trasvasament del Segre. Ara no volen parlar de trasvasament sinó d'interconnexió.

Doncs no senyors. El que es vol fer és un trasvasament, millor dit, una prolongació d'un trasvasament que ja existia des de l'any 1981 i que es va formalitzar amb el primer govern de Jordi Pujol. Fins i tot ho ha recordat aquesta setmana l'ex-president, quuan ha afirmat que si si hagués estat per ell, aquest prolongament ja s'hagués hagut de fer als anys '80.

No és creïble, doncs, l'oposició de CiU a aquest prolongament del trasvasament si el govern no admet parlar del riu Roine. Però si el van fer ells! Els 4 m3 /segon els van prendre ells!

Potser, caldria deixar de manipular a la gent. El que cal és treballar pel país, des del govern i des de l'oposició, amb actituds responsables i sense mentides, ni d'uns (algú hauria de substituir el conseller Baltasar quan arribés la sequera), ni dels altres (algú els hauria de fer entendre que s'han d'oblidar del Roine).

Que cal aigua per a Barcelona a conseqüència de la sequera? Doncs que la tinguin mentre dura la sequera, ni un minut més. Que ens fan falta infrastructures al territori? Que ens les facin. Que ens fa falta aigua i una estació elèctrica transformadora al Polígon Catalunya Sud? Que ens ho faciliten. Que s'ha d'invertir per evitar la regresió del Delta? Que se'ls gastin.