02 d’abril 2008

BALTASAR, LA MORENETA I LOURDES


He estat veient la sessió de control al Govern del Parlament de Catalunya on el tema de l'aigua ha estat un tema estrella.
S'ha dit que encara no estem en situació d'emergència i que el govern no tanca cap tipus de solució, que s'ha de garantir el dret dels ciutadans a l'aigua de boca. Mentre ahir i avui, a la secció del temps de TV3 hem estat veient informació sobre els cabals dels rius de Catalunya amb un Ebre desaforat amb més de 500 m3 per segon. El dilluns, al programa l'Àgora del C33 vam veure un debat amb un antitrasvasista, Manolo Tomàs, i quatre trasvasistes. Un debat plural i "equilibrat" al servei de la Corporació Catalana de Radiotelevisió i el Govern de Catalunya. Avui, al Diari la Vanguardia, se'ns informa que les restriccions poden ser un cop molt fort pel sector turístic de Barcelona i de retruc per a la imatge d'Espanya i que els regants de l'Ebre estan disposats a vendre's l'aigua.

Mare meva com està l'opinió pública! Per rematar-ho tot, avui en una entrevista el conseller Baltasar ha declarat "que s'ha encomanat a la moreneta malgrat sigui agnòstic". És clar, com cantaven els nens: "Que llueva, que llueva, la virgen de la cueva".
Quin país el nostre més tolerant quan els descreguts s'encomanen a les verges. Tan sols ens queda demanar més miracles i anar tots en peregrinació a Nostra Senyora de Lourdes, seguint al conseller Baltasar com si fossim els ratolinets d'Hamelin.

(Fotografia extreta de http://www.wikipedia.org/)

1 comentari:

emigdi ha dit...

Emili,
invoquem la Mare de Déu de l'aldea, entra al bloc i ho veuràs. Aigua aldeana, que la terra la demana! Aigua pura i en mesura! Mare de Déu de l'Aldea, AIGUA!