01 de setembre 2008

2 + 2 = 5


Avui el President del Govern espanyol ha estat entrevistat en un programa de Telecinco. A més d'anunciar que compareixerà en el Congrés del Diputats per informar de la situació econòmica (no compareix quan se li demana pel finançament de les comunitats autònomes, però sí per dir-nos que "ens agafem que venen corbes" però tranquils que el xofer condueix "sense mans") ha dit algunes coses sobre el nou acord de finançament.

Si ahir Josep LLuís Carod Rovira va dir-li a Mariano Rajoy, "tregui les seves mans de Catalunya" davant del que s'espera un nou atac del Partit Popular contra Catalunya pel tema de finançament, avui l'altres Jose Luís, el Zapatero, ha dit en l'entrevista que Catalunya "contribueix al conjunt igual que les altres comunitats" que també exerceixen "el seu esforç solidari" amb la resta.

Per acabar el President del Govern ha reconegut la necessitat d'assolir un model en què milloren totes les comunitats i ha mostrat el seu convenciment que s'assolirà un acord "equilibrat" entre totes.

Anem per pams. Primer, ja ens ho va dir Solbes, ja ens podem oblidar de la "bilateralitat" que contemplava l'Estatut. Avui, ens ho torna a dir el President quan parla d'un acord equilibrat entre totes les comunitats (multilateralitat) amb una flagrant intromissió política en l'ordre constitucional (que d'altra banda tant defensen), ens avancen la sentència del recurs d'inconstitucionalitat contra l'Estatut d'autonomia de Catalunya.

Segon, ens parla que totes les comunitat milloraran. Solbes ens va dir que l'Estat no sacrificaria el seu nivell de participació en els ingressos. Tots guanyen més, ningú perd. Que vinguin a casa meva a gestionar la meva economia, que és de tontets, d'ingressos i despeses, de més i de menys. Ells, quins mags, sempre obtenen meravellosos números possitius. Com poden millorar tots sense que ningú perdi? Que m'ho expliquen!

Tercer i últim, totes les comunitats contribueixen igual a la solidaritat, ens diuen. En el mateix percentatge, em pregunto? Que prompte han oblidat el resultat de les balances fiscals que sembla que ja van néixer mortes.

Segueix la presa de pèl. Per aquest senyor, dos més dos fan cinc. Em sembla que va errat de comptes (i que no em digui l'anònim de torn que criticant tota aquesta presa de pèl dono suport al Partit Popular). Doncs no, els altres són pitjors, però al menys saps que et fotran la garrotada. Aquests del "talante" te la foten igual i damunt has de demanar perdó.

1 comentari:

Òscar Cavero 100% ha dit...

pos que rajoy no fagi més atacs a catalunya i que és preocupi més d'altres coses que l'unic que vol es mal!!