03 de setembre 2009

ESCÒCIA NO ÉS ARENYS DE MUNT.


Alex Salmon, ministre principal del govern autònom d'Escòcia ha presentat avui davant el Parlament escocès els plans del seu govern per a celebrar un referèndum d'independència l'any vinent.


El primer ministre escocès ha afirmat entre d'altres coses i segons la notícia presa del diari Avui, el següent:



  • "Vull que Escòcia tingui les mateixes responsabilitats i oportunitats que nacions similars".


  • "Fins que puguem usar tots els recursos econòmics i financers disponibles a qualsevol altre govern al món, Escòcia sempre estarà en desavantatge competitiu".


  • "Ha arribat el moment perquè el poble d'Escòcia tingui la seva veu, no tothom estarà d'acord amb la nostra visió per al futur, ho sabem, però cal escoltar els escocesos."

Mentre a Escòcia passa això, a Catalunya ens trobem amb el Govern espanyol movent tota la maquinària jurídica de l'Estat per impedir la celebració d'un testimonial referèndum convocat a Arenys de Munt per al dia 13 de setembre per diferents plataformes sobiranistes i que havia aconseguit el suport del Ple del seu Ajuntament.

Avui mateix el jutjat contenciós-administratiu número 14 de Barcelona ha dictat una interlocutòria per la qual dona la raó a l'advocacia de l'Estat i anul.la l'acord del Ple.

El dret a decidir dels ciutadans troba un mur que és diu Constitució Espanyola, que en lloc de ser una norma fonamental al servei dels ciutadans, s'ha convertit en la Bíblia d'alguns per tenir-ho tot controlat i garantir que rés canviï.

De què ens serveix la gastada paraula "autogovern" als catalans? Per gestionar institucions penitenciàries i la velocitat d'entrada a la ciutat de Barcelona?

Quina enveja em fan aquests escocesos!

1 comentari:

Mc Calan ha dit...

Abans que res voldria matisar que no es cap referèndum , sinó una enquesta patrocinada per una organització cívic cultural, on no intervé cap organisme oficial i per tant sense caràcter vinculant. Altres Ajuntaments ja s’ha adherit a la iniciativa per allò de no se menys...
Sota la meva opinió, el dret a decidir es quelcom mes que tot això... La posta en escena d’aquesta enquesta es un xic agosarada i els resultats de l’enquesta es donen per sabuts.
Hem de ésser mes seriosos amb aquest tipus de manifestacions “glorioses”, no sigui que un bunyol de vent com aquest devaluí el vertader fons del moviment independentista.