17 de setembre 2009

ELECCIONS ANTICIPADES?


Avui el president de la Confederació Espanyola de Caixes d'Estalvis (CECA), Juan Ramón Quintàs, ha declarat en una entrevista a la cadena SER que si l'empresariat i els sindicats no arriben a cap acord, seria convenient la celebració d'eleccions generals per dotar al nou Govern escollit dels mitjans per sortir a la crisi.

Segons Quintàs, en aquest acord entre empresaris i sindicats s'hauria de parlar com es reparteixen els "sacrificis".

Implícitament, entenc, que el Sr. Quintàs no afirma que el Govern no sap com sortir de la crisi, sinó que no té la força política (legitimitat?)suficient per engegar les mesures que són necessàries.

I jo em pregunto: Té algun favorit el Sr. Quintàs per a que guanyi aquestes eleccions generals? Quines són aquestes mesures o mitjans anticrisi que hauria d'aplicar el nou govern? Està avançant el Sr. Quintàs que no hi haurà cap acord entre els empresaris i els sindicats?

Mentre l'IBEX segueix pujant, en màxims anuals i en nivells anteriors a la caiguda de Lehman Brothers (l'economia especulativa del capital torna a funcionar), l'economia real segueix en retracció.

El que em sembla més fort de tot és que enmig de les paraules del Sr. Quintàs, em sembla llegir que cal un canvi de Govern i que cal que governi el Partit Popular per tal que els empresaris i els poders econòmics en general donin suport per sortir la crisi, a costa de repartir els sacrificis cap als mateixos de sempre.

1 comentari:

Mc Calan ha dit...

Efectivament, es una qüestió que poc a poc es va perfilant com probable, encara que els socialistes voldrien fer-les coincidir amb les autonòmiques catalanes.
En un cas o en l’altre no i ha dubte que per pagar “sempre els mateixos”...