24 de juliol 2008

QUE EM PASSA DOCTOR SOLBES?


De vegades s'acusa a certs professionals, entre d'altre els metges, d'utilitzar terminologia tècnica que s'escapa a la comprensió mitjana de persones no expertes.

Avui en dia, el pacient pot exigir al facultatiu amb base legal que la informació que se li doni sigui veritable, comunicada de forma comprensible i adequada a les seves necessitats per ajudar-lo a prendre decisions.

Avui he vist a la televisió uns fragments de la roda de premsa dels vicepresidents del Govern de l'Estat i més tard he llegit en la premsa digital diferents subratllats de les seves declaracions, fonamentalment les del vicepresident Solbes.

En El Periódico:


"..el "notable deterioro internacional" está afectando en mayor medida al "ajuste" de la economía española, y ha reiterado: "Nos enfrentamos a la situación económica más compleja de las últimas décadas". En cualquier caso, Solbes ha reiterado también que la economía española está "mejor preparada que la mayor parte de las europeas" para afrontar esta crisis.

La Vanguardia:
"el "notable" deterioro de la situación económica internacional en los últimos meses han llevado a elaborar estas nuevas previsiones, con las que el Gobierno quiere ofrecer la "visión más realista" de la actual coyuntura económica. "
El Mundo:
"La receta" de Pedro Solbes para solventar la crisis se basa en tres principios, "austeridad, solidaridad y mejora de la productividad."

A la vista d'aquesta informació que com a ciutadà-pacient, m'agradaria preguntar-li al "Doctor" Solbes:
---No l'acabo d'entendre. Que tinc? És greu? Són fàcils de d'engollir aquestes píndoles? Quins efectes secundaris patiré? Tindré seqüeles? Em moriré?
Suposo que ell, amb aquell posat immutable que té, em contestaria:
---No li puc garantir rés. La malaltia ha de seguir curs, si la seva carnalitat és bona, ho comptarà. Si no ho és, la naturalesa és sàbia.
---Gràcies Doctor, vostè en sap molt.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

El mes fotut es que el Dr. Solbes no te prou dades ni les píndoles adequades...
No mes ens resta creuà els dits....

Anònim ha dit...

El mes fotut es que el Dr. Solbes no te prou dades ni les píndoles adequades...
No mes ens resta creuà els dits....

Anònim ha dit...

Qui es Solbes? Un acadèmic, un polític, fins i tot una bona persona...?
Els designis del gran capital dirigits per la FED son inescrutables...
La nostra societat occidental esta corrompuda per definició. Aquesta corrupció es l’iniciï del que anomenem economia de mercat (ara global). Crear necessitats,comprar barat i vendre car es la base “sin equanon” per ésser respectat no per qui ets , si no pel que tens.. Soc conscient de que no invento res..El .”Tanto tienes tanto vales” es mes antic que el cagar ajupit...
Ara ens omplim la boca amb la corrupció de les màfies russes que han trobat a Espanya un caldo de cultiu molt adient, fins i tot quelcom que aprendre....
Hi han casos en que vertaders delinqüents han tingut sort , i ara son respectabilíssims personatges que es fan dir “si senyor”. No voldria donar mes detalls sobre la procedència d’aquests personatges , fins i tot n’hi ha algun de local; i que fins ara han dominat una parcel•la de l’economia, petita però influïen. Lo qual dona peu per fer la roda i revertir un cop mes en l’enriquiment propi. Son dels que la gent diu. “Quina sort que ha tingut” ....Puc afirmar que de sort alguns si que n’han tingut, sinó ja estarien a la presó....Hi ha gent que confon el risc de la iniciativa privada licita amb el risc que comporta altres activitats al marge de la llei.
“Mira que intel•ligent” Exclamen alguns...
Per extensió podríem afirmar que “espècimens” d’aquests han proliferat desde el descobriment d’Amèrica i també de la guerra civil espanyola. Ja no parléssim en la primera i segona Guerra mundial. Però es que els americans tenen experiència des- de la guerra de la Independència, i ho han anat perfeccionant , i fins i tot ho han exportat per tot el mon.
Les colònies americanes i europees han estat un clar exemple de espoli fins i tot d’esclavisme.
Ara s’ha d’assumir ( amb tristes excepcions) la adhesió al “Tractat dels Drets Humans”, la qual cosa vesteix de púrpura als estats que el subscriuen però la realitat es molt tossuda.
El maig del 68 fou un toc d’atenció al capitalisme ferotge que ara ha tornat a deixar veure les seves urpes. M’estalvio el descriure com va acabar...
El neocapitalisme actual es el resultat evolutiu d’un aprenentatge històric. Res es gratuït ni donat per la casualitat... Aquest nou capitalisme es fins i tot convulsiu en moltes de les seves reaccions. No els importa qui s’emporta pel davant...
Les pitjors crisis econòmiques han estat sempre patrocinades per entitats financeres “reguladores” però no per enriquir-se mes , sinó per ostentar el poder polític., fins i tot arribant a l’estafa col•lectiva. (Veure els paràmetres abstractes en els que es fonamenta avui el valor de la moneda). Ja se que algú em rebatrà amb certs tecnicismes com la Balança Comercial, el PIB...Hem de saber que aquestes dades son manipulades a conveniència precisament pel “regulador” amb certa concomitància amb el poder polític respectiu.
Ja tenim dons tot allò que ja sabíem...Poder econòmic = Poder polític.

Naturalment això comporta filies i fòbies vers altres entitats menors, en funció dels objectius, i no seria d’estranyar que aquesta tardor assistíssim a “craks” inexplicables desde l’anàlisi exclusivament teòric.
Bernanke te clar el que ha de fer, teòricament mentre Bush estigui de President dels EEUU.
Europa no s’ha mullat lo suficient en la guerra de l’Orient Mitjà...Dons ara ens passaran la factura....!