05 de juliol 2008

PILOTES FORA: UN ALTRE SUSPENS


Publica avui l'edició digital de El Periódico que diumenge passat, durant les celebracions a Barcelona de la victoria d'Espanya en l'Eurocopa de futbol, el Cap de la Policia Urbana de Barcelona (Xavier Vilaró) va rebre l'impacte d'una bola de goma utilitzada pels antidisturbis dels Mossos d'Esquadra a conseqüència del qual es troba en la Unitat de Cures Intensives de l'Hospital del Mar després d'haver-li extirpat la melsa i haver patit complicacions quirúrgiques.

El periódic també fa una editorial titulada "Incidente ocultado". on analitza diferents aspectes de la notícia.

L'altre dia comentava amb un amic que molts d'esports, i especialment el futbol, són un exemple de la socialització de la violència humana. Veure vint-i-dos persones corrent darrera una pilota per marcar el major nombre de gols, amb el resultat de guanyar o perdre un partit em recorda a dos tribus competint en la selva per obtenir el major nombre de caça i rebre el reconeixement dels respectius poblats. En sí mateix, l'esport, em sembla una canalització sana de l'agressivitat humana. Però, ai mare meva, quan aquesta canalització es desborda...

Els mals perdedors sovint manifesten la seva frustració amb cops a les persones i malmesa de mobiliari urbà o aparadors de comerços. Els guanyadors, de vegades, també estan tant fora de sí, que aprofiten l'ocasió per comportar-se com a autèntics salvatges d'un tribu caníbal.

La meva condemna a qualsevol manifestació violenta, més encara si deriva d'una celebració esportiva.

Però el comportament de l'Ajuntament de Barcelona és també molt reprobable. Durant cinc dies va amagar als mitjans de comunicació aquest incident i passat aquest termini, va remetre una breu nota de premsa en el moment en què coneixen que s'anava a publicar la notícia per part d'alguns mitjans de comunicació.

Estem parlant, ni més ni menys, del cap de la guardia urbana de Barcelona i d'un ingrés a la unitat de cures intensives. No és un fet de prou entitat per informar-lo? Quina és la política de comunicació de l'Ajuntament? Perquè van voler amagar aquest incident? Ho van fer per evitar que la gent penses que les pilotes de goma fan mal de veritat? Que hagués pogut passar amb qualsevol vianant que casualment passes per allí per anar a casa seva?

L'ús de pilotes de goma per part dels antidisturbis hauria d'estar prohibida. No tenen altres mitjans coercitius per dissoldre una manifestació? Manegues d'aigua? Pots de fum? Pilotes d'un altre material que no et rebentin la melsa?

Un zero per l'Ajuntament de Barcelona per voler amagar aquesta notícia. Un altre zero per la Conselleria d'Interior per no haver informat de les lesions causades pels Mossos d'esquadra. Quina poca transparència pública dels partits d'esquerres.

2 comentaris:

Cucafera ha dit...

Es veritablement lamentable, pero es aixi. Quant els incidents del Carmel, el director de comunicacio (o alguna cosa semblant)de llavors, Enric Marin, en aquest cas d'Esquerra Republicana, ja va inaugurar aquestes maneres d'operar: va decretat el que es va coneixer com "apagada informativa" per tal que els periodistes no entresin a partir d'un determinat perimetre per a que no escodrinyesin massa.

Òscar Cavero 100% ha dit...

wenass!!! emili ets lomillo i el bloc es molt interessant et seguire i aspero k tu tambe em seguisques i me fikes a punts de vista o als blocs favorits com jo k aixo es un bloc dun cavero jajaj

salut i gracies