29 d’octubre 2007

MARÇ 2007: ELECCIONS GENERALS


Aquest cap de setmana ha vingut per sorpresa el president del Govern Jose Luis Rodriguez Zapatero. S'ha posat el casc i ha visitat les obres de l'AVE sense estar acompanyat per la Ministra de Foment. En les seves declaracions posteriors als mitjans ha assumit la seva culpa i responsabilitat per els problemes que estan generant les obres. No podia ser d'altra manera ja que són obres executades pel Govern de l'Estat. Mea culpa i aquí no passa rés. Com deia la cançó de la Rosa Maria Sardà:
"Tot va molt bé senyora baronesa, exceptuant alguna futilesa que tot seguit li explicaré".

I és que des de Moncloa estan preocupats per l'impacte que el caos d'infrastructures a Barcelona i rodalies pot causar en els resultats electorals de les properes eleccions legislatives. A situacions d'emergència, visites d'emergència. I els catalans a continuar patint.
Avui a RAC 1, Jordi Basté deia irònicament que no passava rés. Que s'havia de tornar a votar als socialistes a les generals. Que ens menteixen amb un somriure a la cara (ja va passar amb l'Estatut) i l'alternativa és veure entrar els tancs per l'avinguda Diagonal (Partit Popular), però que ens ho hauríem de fer mirar. Que n'erem de covards els catalans!!
És potser per això que CiU abandona aparentment la tàctica del peix al cove. Ara a la casa gran del catalanisme triomfen les tesis sobiranistes i és que les enquestes d'opinió semblen indicar que augmenta la simpatia dels catalans per les posicions sobiranistes. O això, o és que els de CiU tornen a la seva obsessió de sempre: recuperar part de l'electorat que ara vota ERC. Que es facin mirar aquestes tendències canibalistes.