23 d’octubre 2007

EL POUM DE TORTOSA


Ahir dia 22 d'octubre es va publicar al DOGC una resolució del conseller de Política Territorial i Obres públiques de la Generalitat de Catalunya que dona conformitat al text refós del POUM de Tortosa.
La pròpia resolució condiciona l'executivitat del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal a la incorporació d'un llistat de prescripcions sobre:
1) Informes.
2) Documentació.
3) Errades materials.
4) Normativa.
Un total de 58 punts que ocupen 7 pàgines del butlletí oficial. Després de vuit anys de govern de l'ex-alcalde socialista Joan Sabaté tenim un dels POUMS amb més deficiències de tota Catalunya.

L'urbanisme és complexe i si hom llegeix el POUM o els condicionaments pot perdre's, però hi ha algunes perles que tothom pot entendre.
A la veïna ciutat de Roquetes governaven els socialistes de la mateix corrent interna que l'ex-alcalde Sabaté. Doncs aquesta facilitat no ha servit per a rés. El diàleg, la gestió i l'entesa tampoc han estat posibles. El POUM de Tortosa sembla fet d'esquena al de Roquetes. No es pot entendre d'altra manera que se'ns digui en l'edicte del conseller el següent:

"S'han d'eliminar els vials de nova creació que es comparteixen amb el municipi de Roquetes si no estan contenplats en el seu planejament general."
"S'han d'eliminar els sistemes on els espais lliures o altres qualificacions envaeixen el terme veí de Roquetes".
Calen més comentaris? Podeu deixar-los.