03 de desembre 2008

UN ALTRA VIDA ARRENCADA


En el meu blog, acostumo a condemnar els assassinats de la banda terrorista ETA. Preferiria no fer-ho, significaria que ningú mori a mans d'aquesta violència irracional disfressada de lluita política.


Les lluites polítiques no haurien de robar vides. Les lluites polítiques hauríen de ser una batalla d'arguments, d'idees, de propostes, de recerca de consensos i de diàleg però mai significar la mort d'una persona.
Uns trets al clatell i al pit d'una ma assassina, s'han emportat la vida d'un empresari basc, Ignacio Uria Mendizabal, un fill d'aquelles terres que algú ha decidit fer desaparèixer. Motius? Cap. Cap motiu és suficient per matar algú.

Avui en un comentari en un blog referit a un altre tema, algú parlava de la dignitat dels pobles. És aquesta la manera d'aconseguir la dignitat dels pobles? Vaja indignitat!

Era aquest home de 70 anys, casat i amb cinc fills membre de les denominades per ETA forces d'ocupació? Els primers trets que s'han conegut de la seva biografia diuen que l'empresa Uria i Altuna va ser fundada durant els primers anys de la dècada dels 50 pel seu pare, Alejandro, un paleta que va començar des de zero i que procedia del caserio "Azkune" del barri de Loyola, el mateix on ara s'ubica la companyia. Un mal basc suposo que ha determinat alguna béstia.

Altres han declarat que tota la seva vida se l'ha passat treballant i treballant. Quanta covardia, quanta inhumanitat, quanta barbàrie, quanta crueltat. A sang freda, perquè sí...Pum. Vergonya!

9 comentaris:

Jesús M. Tibau ha dit...

totalment despreciables

https://laviaaugusta.blogspot.com ha dit...

Qui és ETA per decidir qui ha de morir i qui ha de viure?
A la dictadura pensàvem que anaven contra Franco i ara van contra la democràcia. Queda clar que són una banda de pistolers que saben que mentre o els agafin viuran molt bé i sense fotre cop. Que el agafin, és un risc que, pensen, val la pena prendre.

Unknown ha dit...

Ningú es ningú per a treure la vida a altres persones, ni per ideals politics, ni per guerres patriòtiques, ni per assassinats legals dels Estats, ni per perquè si. Fent referència al títol del teu post anterior...Contra la intolerància, respecte a les persones.

ximo ha dit...

Totalment d'acord amb els que m'heu precedit, ara, anant una mica mes enllà, potser si que aquest mal no te remei sinó es a base de la mes ferma i decidida acció policial; i la política.... per a les persones, no per a les besties fastigoses.
Peró no vull deixar de dir que, cada cop mes, penso en la connivència activa o passiva de l'entorn. Clar que sempre es diu que la por es lliure i d'herois cada vegada n'hi han menys.

emili nieto ha dit...

Ximo, quan parles de "l'entorn", crec que obris una ambigüetat que pot neguitejar. Et refereixes a l'entorn inmediat d'ETA? Et refereixes al món nacionalista en general? Et refereixes a una determinada part de la societat basca? Et refereixes a algunes estructures de l'Estat espanyol?

Uffffffffffffffff...........

ximo ha dit...

Em feia una mica de peresa contestar, però ho trobo com a mínim de falta d'educació no fer-ho davant una interpel·lació tant directa.
El que volia dir, exactament, es independent de l'entorn polític, es mes aviat del social, de veïns etc.
Nomes que la majoria ( o no es la majoria els que estan en contra?) els hi fes un vuit asfixiant i irresistible, no caldria ni policia.
Peró ja que ho plantejaves, no me'n puc estar d'assegurar que aquests escarafalls i mostres d'indignació que ara ha demostrat mes d'un del PNB no ho demostra quan l'assassinat no es proper o no es basc de soca-rel.

EMILI NIETO ALCOVER ha dit...

Veig que no anava desancaminat. Tens tota la raó. Però això també és predicables als ciutadans.

No creus que els ciutadans no condemnen de forma suficient les morts d'ETA? Perquè gaire sempre són les institucions polítiques qui convoquen manifestacions de repulsa o minuts de silenci?

Tan sols cal veure el món blocaire ebrenc que sol comentar-ho tot. Quants blocs repudien expressament aquests assassinats?

Mc Calan ha dit...

Ximo em deixaràs discrepar d’un parell de coses que acabes de dir i que no considero en línia en la meva forma de pensar.
Primer .- No hi ha res pitjor per la llibertat que la por. La por no ens deixa ésser lliures. Per tant amb la por de les pistoles no hi ha llibertat d’expressió ni de cap tipus.
Segon.-L’aïllament d’aquests criminals cada cop es mes manifesta per tota la societat d’Euskalerria (PNV inclòs). No hauries de fer distincions ni subtils discriminacions, perquè no es veritat. Avui et toca a tu dema a mi.....
Una abraçada

ximo ha dit...

mc calan, no hi ha dubte, m'he explicat molt malament o, se'n poc gentil, no has entès res de res.
No veig en que discrepem.
Primer, inclús amb les teves frases de "No hi ha res pitjor per la llibertat que la por i " la por no ens deixa ser lliures" estic d'acord, de fet jo no he dit res sobre si ja o no llibertat al Pais basc, es evident que no la hi ha per a tothom. Com la ha d'haver mentre hi hagin persones que per a anar a collir olives ( no es metàfora, ho vaig veure a un reportatge) ho han de fer escoltats?.
Segon, tant debò que l'aïllament sigue cada cop mes evident, i en tot cas jo no les fats les "distincions ni subtils discriminacions", precisament del que acuso es d'això al PNB.

Una petita maldat al marge: darrera de l'anonimat, no hi ha una certa dosis del que podríem dir por, també?