22 d’agost 2008

ICV TRENCA LA UNITAT CATALANA DAVANT L'ESTAT


Després de que l'any 2006 Artur Mas pactés amb Jose Luis Rodriguez Zapatero el nou Estatut, trencant la unitat dels partits catalans sorgida del Parlament de Catalunya (tret del Partit Popular), ara Joan Saura, a traves del diputat Joan Herrera, i amb la finalitat de cercar un major protagonisme polític, ha tornat a trencar la unitat catalana en retirar la petició de comparecència del President de Govern en relació al nou finançament, petició que previsiblement anava a prosperar a les Corts.

Ens hem cansat a ERC d'escoltar que erem els palanganeros del PSC. Quina funció de la cort haurem d'adjudicar a ICV?
Les explicacions que ha donat ICV d'aquesta jugada és que s'ha aconseguit arrencar de la Vicepresidenta del Govern, Fernández de la Vega, diversos compromisos.
Que compareixerà Solbes? Vaja compromís! Ens tornarà a explicar amb veu cansina i amodorrant les bondats del model de financiació que ja va ens va presentar. Que s'arribarà a un nou acord en tres mesos? Quin altre compromís! Senyors, que s'està incomplint l'Estatut, una norma que forma part del "bloc de la constitucionalitat".

A més a més ho han fet:
1) Barrejant un altre cop el paper dels partits polítics amb representació a les Corts, amb el paper dels líders polítics del govern català.

2) D'esquenes a ERC qui forma part junt ICV del mateix grup parlamentari al Congrés dels Diputats.
Avui en una entrevista a TV3, Jordi Guillot d'ICV, ha confirmat que es va informar al President Montilla i no a ERC com a membre del grup parlamentari i que no s'havia fet bé.
Ja ho ha dit el periodista Jordi Barbeta en el programa "Els matins" de TV3, ICV està perduda ideològicament i desorientada davant l'Assemblea del partit que es celebrarà a la tardor i que es preveu mogudeta, a no ser que s'augmenti el nombre de quadres polítics en nòmina (Barbeta dixit).

4 comentaris:

Unknown ha dit...

Well well well......

Mc Calan ha dit...

Hi han referents als anys 70 encara amb Franco com cap de l’Estat, que l’Honorable senyor Saura remenava les cireres amb mes o menys fortuna...Les seves assemblees no tenien desperdici..

alferza31 ha dit...

Ara parlem de trencar "la unitat catalana" ?.

De què classe d'unitat parlem ?.

Aquesta "unitat catalana", ha estat defensada sempre per ERC ???.

Com a mínim, un poc de coherència ...

EMILI NIETO ALCOVER ha dit...

Ui, ui, ui, com s'enfada el personal.