26 de febrer 2008

TARRAGONA GUANYA DINERS AMB L'AIGUA DE L'EBRE



Avui dia 26 de febrer apareix una notícia al diari El Periódico en la qual informa que l'Ajuntament de Tarragona vendrà aigua dels seus propis pous municipals, a la ciutat de Barcelona. El transport es realitzarà amb vaixells.

La Llei 18/1981, del minitrasvasament, va portar aigua de l'Ebre al camp de Tarragona. Ara els seus aqüifers s'han regenerat i els permet vendre aigua amb un lucre per als propis tarragonins. La legislació d'aigues actual permet la venda d'aigua malgrat sigui un bé de naturalesa pública.

Tarragona fa indirectament negoci amb l'aigua de l'Ebre. I mentre nosaltres, diem no, diem no, diem no, diem no, diem no.... diem no volem un duro. Sobren comentaris.

5 comentaris:

Gustau Moreno ha dit...

M'estàs dient que natros també hem de vendre l'aigua?
És que ja ho fem. El minitransvasament és la venda d'aigua per part dels regants del Delta. I t'asseguro que ells sí que veuen molts de duros.

EMILI NIETO ALCOVER ha dit...

Doncs no estic dient això exactament. El que estic dient és que tan sols podem dir no.

Perquè? Doncs per la lluita antitrasvasament va conseguir-se derogar el Pla Hidrològic Nacional elaborat pel Partit Popular. I respecte a la Llei del ministrasvasament? Perque sembla que sigui la Biblia, no? Si es va modificar una llei, també se'n pot modificar un altra. No ens n'adonem que els de Tarragona creixen gràcies a nosaltres i a més ara volen fer negoci amb l'aigua dels regants?

Mentre el negoci de Tarragona es distribuirà entre els tarragonins, el negoci dels regants va a revestiments de canals i subsidiar els costos de funcionament de la pròpia comunitat.

En conclusió, que a banda de dir no, a veure si cerquem fórmules més imaginatives, perquè si no fem rés en l'aigua de la nostra conca, el que està clar és que se l'acabaran enduent.

Gustau Moreno ha dit...

No s'ha dit només que no. Les fórmules imaginatives ja s'han explicat cinquanta vegades. Si algú ha fet pedagogia de la nova cultura de l'aigua ha estat la gent de les Terres de l'Ebre. Cal començar, com apuntes tu, per reformar la llei del minitransvasament i recuperar la concessió, perquè l'aigua fa falta a la conca, però sobretot per garantir la supervivència del Delta. Si el Camp i Barcelona necessiten aigua, que l'agafin del mar amb més dessaladores, i sobretot que estalviïn, que reutilitzin i que evitin les fuites. Avui El Punt publica que la canonada que porta l'aigua de la xarxa ATLL a Barcelona perd 430.000 litres cada dia!

EMILI NIETO ALCOVER ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
EMILI NIETO ALCOVER ha dit...

Estic d'acord i a això em referia en el fondo de la meva entrada.

Quina ha estat la contundència política i ciutadana contra la realitat del minitrasvasament?
És alguna cosa intocable. I ho entendria si la gent de Tarragona la necessites. Però no és moral que Tarragona vengui aigua a Barcelona a costelles de l'Ebre.
Caldria saber gestionar aquesta realitat més enllà de dir no, no i no.
Cal revisar el model de la Llei 1981 del minitrasvasament. Si no toquem aquesta tecla, tonto l'últim.

9:30 AM