08 de febrer 2008

INSTITUCIONS DESLEGITIMADES


L'any passat el Ple de l'Ajuntament de Barcelona va votar en contra del traçat de l'AVE per sota la Sagrada Família.
L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, va dir de forma expressa i pública, que no tindria en compte el resultat de la votació. Que el que voti l'oposició (encara que sigui per majoria) no pot vincular a qui goberna i que si volíen gobernar ja sabíen el que havíen de fer (implícitament es referia a una moció de censura).

Ahir el Parlament de Catalunya, amb els vots favorables de CiU, ERC, PP i Ciutadans va aprovar la següent moció:


"1. El Parlament de Catalunya expressa el rebuig a l'actual traçat del tren d'alta velocitat al pas per Barcelona i manifesta que en qualsevol pas soterrat per la ciutat la velocitat màxima del tren ha d'ésser de 50 quilòmetres per hora, amb la voluntat expressa d'eliminar vibracions.


2. El Parlament de Catalunya insta el Govern a:

a) Instar el Govern de l'Estat a establir una moratòria en l'execució del túnel del tren d'alta velocitat amb el traçat projectat actualment a Barcelona i a cercar-hi les alternatives que permetin assolir un consens polític i social.

b) Donar suport a l'Ajuntament de Barcelona i al Govern de l'Estat per a agilitar la construcció de l'estació de la Sagrera i la consegüent transformació urbana d'aquest sector."


Poques hores després el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquím Nadal, va declarar que no tindríen en compte la moció aprovada pel Parlament i que continuaríen "els compromisos adquirits amb altres administracions per administracions anteriors".

Crec que això és una burla a les institucions legislatives de Catalunya. Ells mateixos es tiren terra a la taulada i perden credibilitat davant la ciutadania.