03 de gener 2008

NO CAL PREGUNTAR-LI AL BISBE SR. SABATÉ

El senador Joan Sabaté Borràs va escriure ahir una entrada al seu bloc titulada "Bisbes i democràcia" i en la qual acabava dient "Amb tot com a catòlic, m'agradaria saber el posicionament del meu bisbe, Monsenyor Javier Salinas. "

Tot just ahir vaig escriur en el meu blog sobre la participació de l'església en política. El cert, però, és que venia a dir que sembla que el que ha molestat ara al PSOE és un cert "atac de banyes" per la beligerància actual malgrat les concessions realitzades a l'església catòlica durant aquesta legislatura.
El Sr. Sabaté es pot estalviar la pregunta al bisbe Salinas. Tan sols cal que llegeixi el número 49 de la revista Vida Diocesana del passat 9 de desembre de 2007 a (http://www.bisbattortosa.org/index.php?option=com_docman&task=cat_view&gid=17&Itemid=184&lang=ca_ES).

En aquest butlletí podem trobar la resposta a la pregunta del Sr. Sabaté en fragments com els següents:

"Hi ha qui pensa que l’acció de l’Església s’ha de reduir a l’àmbit estrictament privat, o, com se sent dir, que l’acció de l’Església quedés reduïda a la «sagristia». Però, com oblidar que la fe cristiana té una vocació irrenunciable a favor de la vida dels homes?"

"Recentment, els bisbes amb seu a Catalunya hem recordat que «a ningú hauria d’incomodar la veu profètica de l’Església sobre la vida familiar, la vida social i la política. També quan va contracorrent d’estats d’opinió àmpliament difosos. Al contrari, seria el nostre conformisme el que privaria la societat d’una vella saviesa que hem rebut de dalt i que ha estat present i activa en les arrels de la nostra antropologia i de la nostra història. El nostre deure és mantenir-la operativa, quan sembla oportú i quan no ho sembla tant."

Sr. Sabaté, jo també vull preguntar-li: Tot just ara li sorprén la posició dels bisbes espanyols?

2 comentaris:

https://laviaaugusta.blogspot.com ha dit...

Emili,et deixo laresposta al comentari al teu blog. Saps qui sóc o no? Ja fa alguns mesos que vaig escriure sobre el tema. Però de defugín de les idees utòpiques dels radicals d'ERC. Per cert, ja no milites, veritat?

EMILI NIETO ALCOVER ha dit...

Hola Sapo Roig. Doncs no, no sé qui ets. Quan parles d'idees utòpiques d'ERC no sé a quina cosa et refereixes. A l'independentisme?

Perque, tú que proclames tenir un blog de pensament socialista, no creus que l'internacionalisme (dels socialistes) no és una utopia? Fugim dels tòpics, si us plau.