02 de gener 2008

LA ESGLÉSIA CATÒLICA EN CAMPANYA ELECTORAL


A l'edició digital del periódic "El País" apareix avui la següent notícia " El PSOE responderá a la ofensiva de los obispos como parte de la campaña del PP".

No estic d'acord amb les declaracions del cardenal Rouco Varela ni les d'altres prelats de l'Església catòlica espanyola quan parlaven fa pocs dies en un acte en defensa de la família d'involució en els drets humans a Espanya i que certes lleis aprovades durant aquesta legislatura serien inconstitucionals. Sembla que l'Església torna a fer política.
Però tampoc estic d'acord amb aquesta reacció del PSOE ja que sembla una irritació davant una infidelitat. La cúpula d'aquest partit parla de "sensació de tracte injust per part de la jerarquia eclesiàstica". I és que durant aquesta legislatura, el PSOE no ha revisat el Concordat que permet un estatus privilegiat per l'Església catòlica que no existeix en cap país europeu, ha millorat la seva financiació al pujar la seva participació en el IRPF, ha negociat l'assignatura d'Eduació per a la Ciutadania, no ha ampliat la llei de l'abort i no ha ficat en marxa la regulació de l'eutanàsia que anava al seu programa electoral de 2004.
Aposto per la tolerància i el respecte. Però els partits polítics no hauríen d'oblidar qui són els seus aliats potencials i qui són els seus adversaris naturals. Que en prenguin nota si poden tornar a governar després de les eleccions del 2008.