16 de gener 2008

INDEPENDÈNCIA DES DEL CAP


Hi ha persones que són independentistes des del cor. N'hi ha, però, que ho som des del cap.

Veure les llistes del Partit Popular que ens vam presentant per capítols ens ha de fer reflexionar profundament. Estar dins d'Espanya (en la forma actual) vol dir estar governats pel PSOE o pel Partit Popular. Avui per avui no hi ha cap altra alternativa versemblant.

Amb el PSOE hem vist quina cosa passa: retallades en l'Estatut, negociacions dures respecte qualsevol àmbit o problema com el traspàs de rodalies, el trspàs de l'aeroport del Prat, l'agència tributària catalana, el nou model de financiament, etc.

Amb el Partit Popular la cosa s'ha demostrat pitjor: manca d'inversió en infrastructures, manca de respecte a les diferències, qüestionament de la política lingüística, etc.

Ara, a més a més, hem comprovat que de moderat en Rajoy no en té rés encara que hagi endolcit el seu missatge en fer-se propera la campanya electoral. En el número dos de Madrid ha posat a en Pizarro que ha donat clares mostres de catalanofòbia i ha apartat a Gallardón, polític dretà moderat, de les llistes del Congrés.

Davant aquest panorama d'alternància entre el Partit Popular i el PSOE potser el més pràctic és no estar depenent de "guatemala a guatapeor", tal com diria un castellà. La independència també és pot entendre des del cap.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Crec que cada cop som més independentistes des del cap, inclús alguns com jo que vam iniciar-ho des del cor!

Felip

Anònim ha dit...

Ojo nois, que la independènica des del cap no és més que una quimera temporal. Si algun dia aquest cap diu que ja no interresa, doncs a fer punyetes la independència. Quina temor feu los idependentistes de cap.
Salut i independència
Josep

EMILI NIETO ALCOVER ha dit...

No cal que tinguis temor Josep. Les persones s'estimen des del cor (i des del cap). Les nacions i les "pàtries" s'haurien d'estimar des del cap (i des del cor). Potser, ens aniria tot millor.

Josep, la Unió Europea està feta des del cap o des del cor?

Anònim ha dit...

la UE és una unió fonamentalment econòmica, fes un cop d'ull als indexs de sentiment europeu i veuràs que la UE no s'ha fet amb lo cor i mirate-la: qui estaria disposat a defensar-la sinó el capital. Ni culturalment, ni lingüísticament, ni simbòlicament, ni històricament, o ètnicament, la UE es pot comparar amb una nació on el factor emotiu d'adscripció (Lo cap) és vital per al seu manteniment.
Els espanyols ho són pel cap o pel cor?
Josep

Anònim ha dit...

El problema no és fer les coses des del cor o des del cap, sinó des de l'interès, des de la venjança, de de la rancunia, des de l'oportunisme, des del sectarisme, des de l'absència de voluntat crítica, des del seguidisme a veure que ens toca. Ja ens entenem. N0?

EMILI NIETO ALCOVER ha dit...

Doncs no, no ens entenem. Aquests aspectes negatius del caràcter humà es poden aplicar a la política i a qualsevol àmbit d'actuació d'un home. I l'article, em sembla, no parlava d'això.

Anònim ha dit...

emili què no t'ha agradat el meu últim comentari sobre la UE, que no el penges?
Josep