09 de juny 2008

BERLÍN "PETS"



Fa quatre dies va apàrèixer la notícia de que la companyia aéria internacional Air Berlin denunciava l'abús del català i la discriminació del castellà. Ja hi tornem, i ara no des de Madrid, sinó des de Berlín.


Deia el director general de la companyia, Joachim Hunold, en l'editorial de la revista Air Berlin Magazín que reparteix a bord, i com a resposta a un escrit que els havia adreçat la directora de política lingüísta del Govern Balear per tal que utilitzessin el català amb les comunicacions amb es seus clients, que "hoy el castellano ya no es una lengua oficial", "hay pueblos de Mallorca en los que los niños ya no hablan el castellano", "En las escuelas, el castellano es una lengua extranjera más".
Serà Her Hunold un Jimenez Lo Santos camuflat?
L'exdiputat d'ERC Joan Puig i Cordon ha estat molt actiu i crític contra la companyia en el seu blog, anomenant-los "Air Goebels" i animant a fer boicot a la companyia. D'altra banda, aquests, han anunciat que demandaran al blocaire per comparar-los amb el nazisme.

Jo no siré tan agosarat, però sembla que aquesta companya té problemes per digerir l'ús del català en els territoris on és llengua oficial i l'existència d'aquesta llengua sembla que li dona malestar i gasos. És per això que a partir d'avui, per a mí, aquesta companyia passarà a dir-se Berlín "Pets".

(Fotografia treta del blog de Joan Puig i Cordon)

2 comentaris:

Unknown ha dit...

I la Rosa Diez es destapa aquests dies dient que el castellà esta discriminat al...País Valencià.
Els de Ciutadans i el PP donant recolzament a Air Berlin.

Potser que ja comença a ser hora de deixar-nos de complexos i anar a per feina. No creu?

EMILI NIETO ALCOVER ha dit...

Enric, no sé qui té complexos. Jo no en tinc. Per això he fet aquesta entrada al meu blog, fins i tot reproduïnt la imatge per la qual Air Berlin ha anunciat que demandarà al company d'ERC.

Si alguna llengua està amenaçada és el català. Tan sols cal anar a Tarragona i Barcelona per veure-ho.