03 de març 2008

CONTRA EL VOT ÚTIL, SENSE POR


Al diari el País d'avui apareix un article del seu exdirector, Juan Luis Cebrián titulat "demócratas, mediócratas, miedócratas..."

Una lectura personal de l'article seria la següent:

La democràcia s'està convertint en una "mediocràcia", en atenció al protagonisme social dels mitjans de comunicació i la mediocritat general de la clase política (el fill llest es dedica als negocis i el menys dotat a la governació, amb exemples de presidents de govern com Bush, Aznar o perquè no , el propi Montilla).

Però el que pot ser intolerable és que la "mediocràcia" es converteixi en una "miedocràcia" on el discurs polític passa més per mobilitzar l'electorat propi per evitar que guanyi l'adversari que per presentar projectes col.lectius ilusionants. Molts d'exemples n'hem vist en campanya. Eslògans com el del PSC "si tu no vas, ellos vuelven" estarien en aquesta direcció. L'esquerra ha de demostrar que el seu projecte no està esgotat i que els valors que l'inspiren són "èticament" necessaris, tenen viabilitat i validesa present, i amb la valentia, fe en el futur i les dosis de posibilisme que s'escaiguin, són capaços de mobilitzar amples sectors socials.
Per tot això hauríem d'evitar que ens omplís la por i dir no al vot útil. Voteu en consciència, sense por.
Fotografia extreta de : lacasadelcadejo.ojodigital.net