28 de març 2008

BALTASAR, EL REI VERD


El conseller de Medi Ambient de la Generalitat es diu Baltasar, com un dels treis reis mags. Però aquest no és negre, és verd.

Les seves declaracions d'ahir ofenen qualsevol intel.ligència mitjana quan elogia la "solidaritat" de Tarragona i Reus amb l'àrea metropolitana de Barcelona per acceptar l'enviament d'aigua. O és un ruquet català o és un mercader de la prestigiditació. Els de Tarragona i Reus enviaran indirectament l'aigua de l'Ebre, la del Consorci d'Aigua de Tarragona, la que gestionen els seus.

Noooo, diu en Baltasar. Siguem imaginatius, el diccionari és cosa rància que fosilitza les definicions. La paraula trasvasament l'esborrem i en diem captació.

Avui l'ha mandatat el Sr. Montilla per parlar amb Oriol Pujol i Ramón Espadaler per veure que en pensa CiU. Que ara és temps de fer país i aquells que se'ls va fer córrer a cop de gorra entendran perfectament els problemes que vostè no sap gestionar. Mentre, aquesta tarda, la vicepresidenta del govern de l'Estat, Fernández de la Vega, diu que s'oposen als trasvasaments de l'Ebre i el Segre perquè no són sostenibles des del punt de vista econòmic, social i mediambiental.

Sr. Baltasar, plegui o calli fins que tingui les coses clares. Està gestionant la situació de pre-alerta per sequera molt malament amb declaracions que ofenen la intel.ligència, donant informació contradictòria i amagant-ne d'altra, parlant de solidaritat i d'insolidaritat, enfrontant a territoris i al camp front la ciutat.

Jo també tinc imaginació, com vostè, i quan escolto que vostè és dels verds, em costa pensar en un color i més aviat penso en un altra definició de la paraula al diccionari: "encara no fet. Podria arribar a ésser un bon polític però de moment encara és verd".