29 d’abril 2016

LA MARE DE TOTES LES CONSULTES

L'Ajuntament de Tortosa  ha convocat una consulta popular per al dia 28 de maig de 2016 en relació al monument  situat al mig del riu Ebre, inaugurat per Francisco Franco al 1966.

El fer una consulta ha estat acordat per la major part de les forces polítiques  amb representació a l'Ajuntament de  Tortosa però ha estat criticat  a la ciutat per la Comissió per la retirada dels símbols franquistes a Tortosa. 

El tema també ha tingut ressó i fins i tot va arribar al Parlament de Catalunya que va aprovar la seva retirada amb el vot diferenciat d'ERC i CIU, integrants de la coalició Junts pel Sí.

En relació a les dues opcions  de resposta que tindrà la consulta, se m'acudeixen  aplicacions humorístiques en relació a altres temes, com per exemple  el  següent:

En relació al President del Govern d'Espanya, Mariano Rajoy, posat a dit per Jose Maria Aznar al 2004, que creu que ha de fer el PSOE:
a) Retirar-lo i apostar decididament per un govern d'esquerres per promoure les llibertats civils, la democràcia i la pau i recuperar la dignitat de la ciutadania  i fer-lo President honorífic  i perpetu d'Espanya.
b) Mantenir-lo, reinterpretar-lo i contextualitzar-lo, mitjançant l'abstenció en el futur debat d'investidura, per promoure el manteniment de l'establishment econòmic i polític d'Espanya i l'alegria de les empreses de l'IBEX i la Comissió Europea.