24 de desembre 2010

AMB LA INDEPENDÈNCIA A L'HORITZÓ


Ara que són Nadals, sobreabunden les il.lusions, es perdonen els enemics, es fan plans difícils de complir sense treball i se'ns demana optimisme, vaig a fer una petició.

Demano la constitució d'un grup d'experts transversal, independent i multiprofessional que defineixi amb rigor, els seus punts forts i febles, les amenaces i les oportunitats i com s'hauria de recórrer el camí a la independència. Si el treball és rigorós i de les seves conclusions es desprèn que la independència és un benefici col.lectiu, per damunt dels íntims sentiments de pertinença, no seria un bon full de ruta per anar tothom aplegat i convèncer als que encara no comparteixen aquest horitzó?

Som una nació, o si algú no li agrada aquesta paraula, som un col.lectiu amb història, especifictats i lligams propis. Cap català que es senti català ho pot negar.

Si qualsevol individu es mou per satisfer les seves necessitats, materials o postmaterials, no és preceptiu que els col.lectius es moguin per cercar el benefici comú i satisfer les seves necessitats?


Nota: fotografia capturada de http://es.123rf.com/ (fotografies d'arxiu lliures de drets).

1 comentari:

Jotabe ha dit...

Sense oblidar mai que, independentment del la hipotètica milloria " un benefici col·lectiu " dius, sempre hi haurà gent ( un 50/60 % potser? ) que la situació actual ja li està bé. Exactament de la mateixa manera que hi han persones que renuncien a millors condicions econòmiques o millores mil a canvi de mantindre els seus sentiments, idees etc.
Dit d'una altra manera: segur que trobaríem catalans que, a canvi de la independència, renunciessin a cert benestar personal o col·lectiu; de la mateixa manera hem d'acceptar que també hi ha catalans que renunciarien a aquestes hipotètiques millores a canvi de continuar ( més o menys, això sí ) com ara.