29 de novembre 2007

MIRE "UJTÉ": BONO ATACA DE NOU


Els polítics utilitzen sovint en lal seva expressió oral encapçalaments repetitius en les frases i abusen de la subordinació consecutiva mitjançant la utilització del l'adverbi "per tant" . D'aquesta manera, els polítics castellans quan contesten a un periodista en una entrevista de televisió és molt freqüent escoltar un gastat "mire usted".

En la propera legislatura haurem d'acostumar-nos a escoltar el "mire ujté" i és que el PSOE ha repescat a Pepe Bono per a ser cap de lllista a la província de Toledo. Ho escolto avui a la ràdio, mentre passen un tall de veu d'una de les seves declaracions del dia i que aproximadament venia a dir que si el votaven els de dreta, no era perquè ell fos de dreta. Que ell com a persona moderada considerava que era bo tenir relacions amb tothom i que això era signe d'intel.ligència i que vol que el Congrés sigui la casa del respecte.

Ràpidament li han recordat els portanveus de CiU, ERC, PNV i IU/IC que al president del Congrés el vota la pròpia cambra; que l'únic que pot fer el PSOE és proposar-lo. Com diu l'antic refrany: "el hombre propone, y la mujer dispone".

Si les coses comencen així abans d'anar a votar, els catalans ja ens podem posar a tremolar per a la propera legislatura amb aquest home nacionalista "rojo y gualda".

Nota: