27 de novembre 2007

L'EBRE AVANÇA


Gairebé tothom té una major tendència a fer crítiques cap als altres que a reconèixer les coses ben fetes. Avui vull donar el meu suport a una iniciativa que considero positiva, necessària i racional.

La delegació del Govern a les Terres de l'Ebre ha encomanat al catedràtic d'Economia Aplicada de la Universitat de Barcelona (UB), Germà Bel, l'elaboració d'un estudi econòmic per analitzar les perspectives econòmiques de futur a les Terres de l'Ebre.

Considero encertadíssim aquest encàrreg. Per planificar, primer cal conèixer la realitat i sempre m'he preguntat si alguna vegada s'havia fet un seriós i profund anàlisis DAFO de les nostres Terres. Crec que aquest estudi és prou ambiciós i ens donarà un bon punt de partida racional per deixar de ser un territori que sovint reivindica en base a un sentiment de greuje comparatiu però sense comptar amb dades científiques a la ma.

Quan l'estudi estigui finalitzat, caldrà posar damunt la taula de totes les Administracions els resultats. Les històriques reivindicacions, estic ben segur, tindràn el suport de les conclusions d'aquest estudi.

I el segon encert de la notícia és que l'estudi el fa un ebrenc. Estic convençut que la naturalesa d'orígen del director farà que l'estudi estigui a més de realitzat amb una correcta metodologia i rigor científic també fet amb amor cap el nostre territori. Amor per explicar-nos allò que fem bé, però també per dir-nos allò que fem malament.


2 comentaris:

Anònim ha dit...

bueno no cal anar tan lluny i recordar el PTTTEE o Pla territorial de ols TTEE que es fa en base a estudis com el que se li ha encarregat al Bel. Mira torre de guaita d'informes CIU ja n'encarregava a dojo. ës una manera més d'anar fent amics. Després del "pegar i cortar"; rien de rien o res de res però has fet un amic i li has donat feina i salari. Si a gores d'ara encara no sabem que voelm ser a les TTEE és molt greu i indica la incompentència tan de Ciu com del tripartit

EMILI NIETO ALCOVER ha dit...

És clar que n'hi havíen d'estudis. El CITE que es va crear en época de Josep Tarradelles també en va elaborar. La diferència és que ara els encarrega la Delegació del Govern i a mi em sembla que això és una normalització institucional de les nostres Terres. El Pla Territorial de les Terres de l'Ebre, l'elaboració del qual era a més una exigència legal, va estar realitzat per l'agonitzant IDCE.

Tens raó, però, amb una cosa amb l'estudi no n'hi ha prou. L'estudi ha de ser bo, però després caldrà engegar les mesures i recomanacions qeu s'escaigui. I aquestes recomanacions aniran adreçades, crec, tant als diferents nivells d'administració del nostre territori com als agents econòmics i socials.