08 de maig 2008

PREMIS A LA PRECARIETAT LABORAL


Avui llegia a l'edició digital del diari El País que l'Àrea de Joventut de Izquierda Unida de Palència havia convocat un concurs al contracte més precari.

El premi al contracte de més curta durada el va guanyar un home de 35 anys amb un contracte d'1 hora i mitja. L'altre premi, el de major nombre de contractes en un any, el va guanyar un jove de 23 anys que va tenir 15 contractes d'una setmana durant l'any 2005.

La notícia pot semblar una anècdota però vol denúnciar la poca estabilitat laboral que tenen molts de joves en el món laboral. Les estadístiques confirmen que un dels sectors d'activitat amb una major precarietat és el de l'Administració Pública on s'abusa de la contractació laboral.

Els guanyadors van obtenir una recompensa d'un Estatut dels treballadors, un exemplar de la revista Mundo Obrero i un San Pancraci i ès que aquest Sant que va ser decapitat a la jove edat de 14 anys gaudeix de múltiples invocacions, i una d'elles és la de trobar treball.
Els precaris creients (no els creients precaris) poden recitar aquesta oració (en castellà per suposat):
"Glorioso San Pancracio, alcanzadme de Dios trabajo honrado y suficiente para todas las necesidades de esta vida temporal. Os pido salud y fuerza para cumplir con mi trabajo. A través de él confío en alcanzar la gloria eterna. Amen".