21 de maig 2008

TOTS ELS CÀRRECS INSTITUCIONALS D'ERC DE L'EBRE EN CONTRA DEL TRASVASAMENT A BARCELONA


Penjo una entrada de la web de la Federació del 'Ebre d'ERC amb les declaracions del seu President Gervasi Aspa sobre la posició d'Esquerra respecte al trasvasament a Barcelona.


"Gervasi Aspa manifesta la unitat de tots els càrrecs institucionals d’Esquerra a l’Ebre en contra de la interconnexió de xarxes

Destaca que des del delegat del Govern a l’Ebre fins al darrer regidor, passant pels alcaldes, presidents i consellers comarcals, diputats provincials, la diputada al Parlament, el senador i tota la resta de representants del Govern, mantenen una posició unitària en contra del transvasament de l’Ebre cap a Barcelona.

En referència a la situació dels embassaments i dels darrers esdeveniments a l’Ebre, Gervasi Aspa ha afirmat:

1. Que la Federació d’ERC a l’Ebre reitera la seva naturalesa antitransvasista i, per tant, es manifesta contrària a la interconnexió de xarxes CAT-ATLL, tal com va evidenciar la presència massiva d’alcaldes, regidors, presidents i consellers de consells comarcals, diputats provincials, diputats i senadors, al costat d’una àmplia majoria de militants i altres càrrecs orgànics d’Esquerra, a la manifestació convocada per la PDE el passat diumenge.


2. Que cal no oblidar que el projecte del Govern es planteja en un escenari de reserves hídriques al voltant del 20 %.


3. Que, tal com ahir remarcava el delegat del Govern a l’Ebre, Lluís Salvadó, la situació de les reserves hídriques ha canviat notablement, amb un increment fins al 34%, a data d’avui, i amb previsions de continuar creixent, això ens porta a la necessitat de replantejar el projecte d’interconnexió, aturant-lo immediatament.


4. Que aquest canvi d’escenari ha estat reflectit en el posicionament de la comunitat científica, així com en les declaracions de la ministra Espinosa i del vicepresident del govern català, Josep-Lluís Carod-Rovira, qüestionant la necessitat de la canonada.


5. Que, d’acord amb la societat ebrenca, Esquerra a l’Ebre demanem la retirada del projecte d’interconnexió, ja que queda deslegitimat amb l’increment de les reserves hídriques del país.


6. Que per a aquest proper dilluns s’ha convocat una executiva regional extraordinària per valorar la situació i determinar les accions a emprendre. "

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Aquesta declaració per tenir validesa, hauría d'estar adreçada al President de la Generalitat i entrada segellada i enregistrada degudament pel Departament de la Presidencia...Sino bla bla bla,,,,

EMILI NIETO ALCOVER ha dit...

Home, jo no crec que un polític tingui que utilitzar els registres administratius per manifestar una posició política. Per a aquestes qüestions estan els mitjans de comunicació.

Un altra cosa és que diguis que totes les persones a les quals al.ludeix Gervasi, s'hagin de manifestar directament en contra del trasvasament. En aquests sentit, tots els alcaldes d'Esquerra ho han fet. La diputada al Parlament de Catalunya ho ha fet. El senador ho ha fet. Qui queda? Els càrrecs de la Generalitat? Tinguis un poc de paciència...

Anònim ha dit...

O es que la reunió d'aquesta tarda del Govern de la Generalitat us ha fet canviar d'actitud? En tot cas ja veurás com hi han canvis...!

EMILI NIETO ALCOVER ha dit...

Desconec de quina reunió d'aquesta tarda a la Generalitat em parles. Tot just fa un moment, estaven totes les patums al Parlament perquè hi havia sessió de control al Govern.

Es veu que estàs molt ben informat. Conta-m'ho, ara que no ens sent ningú...

Anònim ha dit...

Per una esmena transaccional presentada pel tripartit, La Mesa de la Sequera passa a denominar-se Mesa de l'Aigua...
Xeic! Han suat eh ???

EMILI NIETO ALCOVER ha dit...

Ho desconec. Realment deus estar molt ben informat. Polític?

Anònim ha dit...

Pregunta-li al teu cap com es pot compatibilitzar la lleialtat al Govern amb la lleialtat al Territori en un tema socialment tant controvertit com la interconnexió de xarxes. Puc comprendre que com Delegat del Govern no ho te fàcil. Per molts manifestos que pengeu las blogs d’ERC ,ell no s’ha definit oficialment en el sentit que apunteu.

EMILI NIETO ALCOVER ha dit...

En primer lloc, LLuís Salvadó no és el meu cap, és un company.

En segon lloc, no, no ho té fàcil. De fet avui li he dit que és la persona que té una posició més difícil al territori. És el màxim representant de la Generalitat al territori!

En tercer lloc, ell crec que és una persona amb un sentit de lleialtat. No pot parlar en contra de la postura de la Generalitat, però tampoc l'aplaudeix.

En quart lloc, crec que el que ens han fet al territori és greu. Primer els ho van fer a la gent de CiU i PP. Ara, a la gent del tripartit. Ens donen pel...

Però, crec que objectivament no es pot comparar el comportament d'ERC de l'Ebre sobre aquest qüestió, respecte al que va succeïr amb altres formacions quan el PHN.

No hi estem d'acord, no hi estem d'acord, no hi estem d'acord. Cal que ens desendollem de Catalunya?
Això ni és posible, ni és convenient. Per tant haurem de seguir lluitant. És el meu parer personal.

Anònim ha dit...

Prego disculpes que per ignorància meva, hagi qualificat a Lluis Salvadó i Tenessa com a “cap “ teu.
Efectivament no ho te gens fàcil i ho puc comprendre, menys quan el Presi ja li ha tret la tarja groga...
No mes ens resta que Martínez Sistach faci una invocació a la Moreneta demanant-li el do de la pluja com ja va fer fa uns vint dies...I va funcionar!!
Una abraçada

EMILI NIETO ALCOVER ha dit...

Esperem que plogui.

I que els caigui la cara de vergoya a tots els polítics que vulguin gastar-se 180 milions d'euros de tots els catalans (nostres també) per fer una canonada no necessària.

No sé qui ets. Però s'agraeix la discrepància des del respecte.

Una abraçada també.