17 de febrer 2008

ARTUR MAS: TREBALLI A CATALUNYA!!!!


El president de CiU, Artur Mas, fa temps que reclama que a Catalunya la força més votada sigui automàticament la cridada a governar. Com la seva bona nova no cau en camp abonat últimament l'ha llançat al vents que porten cap a Madrid. Avui mateix reclamava en un acte al Baix LLobregat que forçarà al PSOE a un pacte amb "llums i taquígrafs" perquè s'acompleixi allò que ell reclama fa temps a CAtalunya.

Quina llàstima que no reclamés "llums i taquígrafs" quan amb nocturnitat i alevosia es va carregar, a Madrid, el projecte d'Estatut de CAtalunya que havia obtingut el suport amplament majoritari del Parlament de Catalunya.

I el que diu no m'agrada gens, i trobo que atempta contra la nostra democràcia. Sembla oblidar que el nostre sistema polític és parlamentari amb les regles d'un sistema proporcional i que els diputats i diputades representen als seus electors.

Segons el seu argument, una força que obtingués el 35 % de vots i fos la força majoritària, obligatòriament hauria de presidir el país. No se'n dona compte que el 35 % de vots segueixen sent una minoria front el 65 % restant? És ètic que una minoria goberni sobre una majoria?

Estaria bé que enlloc de demanar a Madrid aquests compromisos treballés més dins de la política catalana. Feina té, després del seu fracàs amb el projecte de la casa gran del catalanisme que no s'han cregut ni els seus perquè ni casa, ni gran. I curi, aquest error estratègic que demostra en no establir ponts amb altres forces polítiques amb qui podría constituir, en un moment donat, una aliança política.

Sr. Artur Mas no volgui imposar a Madrid el que no aconsegueix a Catalunya. Per més que CiU sigui la força més votada a Catalunya, avui per avui, no representa per sí mateixa a la majoria de l'electorat. No ho oblidi.