16 de novembre 2011

N'ESTIC TIP DELS MERCATS


Ja fa més d'un parell d'anys que ens hem fem un tip d'escoltar la paraula "mercats".

Si abans era Déu, com a ser omnipotent i omnipresent, qui servia per justificar les coses que passaven o podien passar, amb frases com "Si Déu vol" o "Déu ho ha volgut així", ara hem descobert que les cosses que ens passen són per culpa dels mercats.

Si retallen la sanitat, són els mercats. Si rebaixen els sous als funcionaris, congelen les pensions i retarden l'edad de jubilació és per complaure als mercats. Si es fan caure governs i es fiquen governs de tecnòcrates o d'unitat sense cap tipus d'oposició democràtica és perquè els mercats així ho volen.

I tots ho repetim com a lloros: són els mercats! Són els mercats!. Com si els mercats fossin sers més reals que l'home del sac, amb vida pròpia i una voluntat sempre malèvola i desconfiada.

El cert, però, és que els mercats els mouen homes i dones que treballen a les seus de bancs d'inversió i agències de rating, mentre gestionen les pensions privades de milions de ciutadans que han dipositat el seu futur en les seves mans. I els governs europeus, enlloc de perseguir aquests homes més dolents que l'home del sac i que mouen els mercats amunt i avall, tan sols saben moure els nostres sous, les nostres pensions, les nostres garanties laborals i els nostres serveis públics, sempre avall. N'estic tip dels mercats i d'aquests polítics titella.

7 comentaris:

i ha dit...

Salutacions Emili.
T'apunto a la llista d'indignats amb els mercats i sa p.m., les agències de rating.

Mc Calan ha dit...

Gracies als "Mercats" estas cobrant a finals de mes no ?

Mc Calan ha dit...

De moment gracies als mercats estas conbrant a finals de mes...No ?

Mc Calan ha dit...

Es pot estar tip dels mercats, pero fora lleig mossegar la ma que et dona de menjar

EMILI NIETO ALCOVER ha dit...

No sé el moment en què vas començar a perdre el món real de vista. Per cert, records de Maria Sisternas!

alferza31 ha dit...

Jo també començo a estar fart d'aquests mercats ...

Per cert, algú ( Mc Calan ) podria dir-me qui son aquests suposats mercats ???

emili nieto ha dit...

Alferza 31, aquesta és la pregunta. Els mercats no són una nova espècie animal, ni vegetal, ni mineral. Són homes i dones amb un absolut ànim de lucre que es permeten fer molt de mal des de la llunyania. És la guerra moderna: la econòmica. Al Segle XVI la gent tenia por dels pirates, ara els pirates són els qui governen al món amb les seves decisions darrera un teclat d'un ordinador.