20 de febrer 2010

QUAN S'ATURARÀ L'EUROMED?


Publica avui el diari digital de El Periódico una notícia que es titula "Sólo dos viajeros suben en Camp de Tarragona a cada tren a BCN".

Explica la notícia que durant l'any 2009 tan sols 15.929 passatgers van viatjar amb l'AVE des de l'estació del Camp de Tarragona fins a Barcelona en els 7.750 convois que hi van passar, per tant, tot just una mitjana de 2 passatgers per viatge.

Els ciutadans de Tarragona, també es poden beneficiar dels trens ràpìds AVANT que uneixen les capitals catalanes de Barcelona, Tarragona i Lleida. En aquest cas, els resultats són 83.167 passatgers en prop de 4.000 convois que van passar, uns 20 de mitjana.

Si sumessim les xifres de l'AVE i de l'AVANT ens surtiria que a l'estació del Camp de Tarragona s'aturen a l'any prop de 12.000 convois, gairebé 30 al dia, on pugen 22 passatgers de mitjana.

Una de les raons per les quals RENFE no atura l'EUROMED a l'estació de L'Aldea-Tortosa-Amposta en el seus trajectes Barcelona-València i viceversa és la rendibilitat econòmica de l'aturada.

Que justifica que els trens d'altra velocitat s'aturen tantes vegades a l'estació del Camp de Tarragona, quan els ciutadans tenen un tren de mitja distància cada 50 minuts?

Quina vergonya! Per quan una plataforma EUROMED a l'Ebre?


5 comentaris:

ximo ha dit...

L'latre dia, mig en broma mig seriosament, et "queixaves" a La Marfanta sobre una frase en castellà i deies " com a que no ". Home, Emili, a mi m'és igual, però, quant fas referencia a El Periodico, no cal que ho facis en castellà, tu ja saps que també té la versió en català:

http://www.elperiodico.cat/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAT&idnoticia_PK=689055&idseccio_PK=1021&h=

Pel demés, d'acord.

EMILI NIETO ALCOVER ha dit...

Gràcies per ensenyar-me l'edició digital de El Periodico en català.

Però no és cert que em queixes sobre una frase en castellà, doncs era un comentari a una entrada de Mc Calan que versionava a David Bisbal amb la paraula veguerias. T'ha trait la memòria.

El Periódico existeix en castellà i en català, però les vegueries, no.

ximo ha dit...

xeic emili, el meu comentari pot ser mes o menys oportú o simpàtic, però si ens costa donar el braç a torce....
Ja he dit que et vas queixar entre cometes.
Jo juraria que la frase "T'ha quedat bé Mc Calan, llàstima que estigui escrita en castellà, i llavors com a que no". Nomes qüestiona l'idioma, ni la vegueria ni el comentari ni Bisbal. Peró be.

EMILI NIETO ALCOVER ha dit...

Ximo, veig que tú sí que dones el braç a tórcer...

Ets dels que sempre veuen la palla a l'ull de l'altre...

Mc Calan ha dit...

No; si encara la viga la tindré jo....!