29 de desembre 2010

FINANÇAMENT DE L'ESGLÉSIA CATÒLICA


Algú dirà que rep els diners dels contribuients que voluntàriament van marcar la corresponent casella de la declaració de l'IRPF.

El cert és que l'Estat transferirà durant l'any 2011 a l'Església catòlica, com a mínim, 159,19 milions d'euros.

Que cadascú en tragui les pròpies conclusions.

"Ley 39/2010, de 22 de diciembre, de Presupuestos Generales del Estado para el año 2011.


Disposición adicional vigésima novena. Financiación a la Iglesia Católica.

Durante el año 2011 el Estado entregará, mensualmente, a la Iglesia Católica 13.266.216,12 euros, a cuenta de la cantidad que deba asignar a la Iglesia por aplicación de lo dispuesto en los apartados Uno y Dos de la disposición adicional decimoctava de la Ley 42/2006, de 28 de diciembre, de Presupuestos Generales del Estado para el año 2007.
Antes del 30 de noviembre de 2012, se efectuará una liquidación provisional de la asignación correspondiente a 2011, practicándose la liquidación definitiva antes del 30 de abril de 2012. En ambas liquidaciones, una vez efectuadas, se procederá por las dos partes a regularizar, en un sentido o en otro, el saldo existente."

24 de desembre 2010

AMB LA INDEPENDÈNCIA A L'HORITZÓ


Ara que són Nadals, sobreabunden les il.lusions, es perdonen els enemics, es fan plans difícils de complir sense treball i se'ns demana optimisme, vaig a fer una petició.

Demano la constitució d'un grup d'experts transversal, independent i multiprofessional que defineixi amb rigor, els seus punts forts i febles, les amenaces i les oportunitats i com s'hauria de recórrer el camí a la independència. Si el treball és rigorós i de les seves conclusions es desprèn que la independència és un benefici col.lectiu, per damunt dels íntims sentiments de pertinença, no seria un bon full de ruta per anar tothom aplegat i convèncer als que encara no comparteixen aquest horitzó?

Som una nació, o si algú no li agrada aquesta paraula, som un col.lectiu amb història, especifictats i lligams propis. Cap català que es senti català ho pot negar.

Si qualsevol individu es mou per satisfer les seves necessitats, materials o postmaterials, no és preceptiu que els col.lectius es moguin per cercar el benefici comú i satisfer les seves necessitats?


Nota: fotografia capturada de http://es.123rf.com/ (fotografies d'arxiu lliures de drets).