28 de novembre 2010

ARA: UN NOU DIARI EN CATALÀ


Avui he comprat el número 1 del diari Ara, un nou periòdic en català que ha començat amb una fotografia de portada del cirurgià Moisès Broggi, amb 102 d'anys d'edat que té entre els seus braços a una nena de 10 mesos, Gràciela, la primera catalana del 2010, filla de pare català i mare guineana.

El periòdic és una iniciativa d'un grup d'empresaris (Fundació Carulla, Grup Focus, Ferran Rodés i Víctor Font entre d'altres) i periodistes (Toni Soler, Albert Om, Xavier Bosch i Antoni Basses), sota la direcció de Carles Capdevila.

El primer número especial m'ha agradat força, amb 4 pàgines dedicades a una secció ràpida que es titula Claus d'Avui on repassa de forma ràpida amb texts breus i fotografies les principals notícies del dia.

És d'agrair que en temps de crisi econòmica tan forta com la que vivim, comencen a caminar iniciatives empresarials amb voluntat d'eixamplar el nombre de lectors de premsa en català que fins avui podien llegir l'Avui, el Punt o l'edició catalana de El Periódico.

Un dels articles que m'ha agradat és la del filósof Josep Ramoneda, titulat Desconfiança que entronca amb el seu últim llibre que porta per títol Contra la indiferencia.

La meva enhorabona a aquesta aventura comunicativa, que desitjo, si això encara és mitjanament possible en els nostres temps, segueixi una línia editorial amb la màxima independència i rigor informatiu i pluralitat ideològica en els nombrosos col.laboradors en els articles d'opinió que sembla tindran.